Панти за врати

Панти за врати

Подреди по

Панти за врати

Как избираме правилните панти за всеки модел градинска порта от S-Metal.ro
Пантите за порти са много важни, когато става въпрос за сигурността на вашата градина. Не трябва да се пренебрегва фиксирането на пантите на портата. Те не само осигуряват визуално възпиращо средство за евентуални натрапници, но и осигуряват сигурна граница на вашия имот.
Въпреки това, с широка гама налични крепежни елементи за порти, може да е трудно да знаете какво да използвате. Заедно със специалистите от S-Metal.ro в хардуера за люлеещи се порти, ние съставихме и топ от най-търсените дизайни на панти за порти, за да осигурим издръжливо и качествено покритие за вашата ограда. Намирането на подходяща панта, която е съвместима с определена порта, може да изглежда объркващо, но в действителност е много просто. Първият фактор, който трябва да имате предвид при избора на панти за порта, е дали искате шарката на пантите да играе роля във външния вид на портата.

 1. Конструкциите на панти за повърхностен монтаж са най-популярни, тъй като са доста често срещани панти. Тези панти за порти могат да бъдат намерени на леки порти, гаражни врати, врати на навеси и дори вътрешни врати в стила на вилата, врати с панти и врати с панти.
  Състои се от съединение с правоъгълна форма, което пасва на стълба на портата или рамката на вратата и има заострена лента, която пасва на портата или вратата. Предлагат се в няколко леки, средни и тежки габарити и няколко различни покрития: поцинковани, черни, висококачествени черни поцинковани и неръждаема стомана.
  Тъй като е повърхностно монтирана панта, тя е лесна за монтиране. След като поставите портата или вратата на място, издърпайте винтовете на място и сте готови. Не използвайте само стари винтове, за да монтирате крепежните елементи на портата. Когато са изложени на атмосферни влияния, винтовете без покритие могат да ръждясват и корозират.
 2. Използвайте поцинковани винтове, за да монтирате някои панти на портата за здравина
  Пантите на вратите трябва да бъдат избрани много добре. Изборът на панти с правилния размер за вашата порта е от решаващо значение, ако искате да я запазите висяща - панта, която е твърде малка, просто не осигурява достатъчно стабилност. Ще искате да използвате дължина на пантата, която е поне половината от ширината на портата, която окачвате.
  Например, порта с ширина 1000 mm ще се нуждае от 500 mm панти. За всичко над 2100 мм трябва да се добави трета панта, за да поддържа допълнителната тежест. Освен това, ако окачвате порта толкова високо, препоръчваме да използвате панти за тежък товар. Ако вашата порта се люлее в една посока и искате тя да се затваря автоматично, можете да използвате пружинни панти с едно действие. В зависимост от размера и теглото на портата, бихте използвали една или повече пружинни панти.

  Конструкциите на пружинни панти с едно действие могат да се използват с непружинни пружинни панти със същия размер, ако се желае по-малко съпротивление при самозатваряне. Друг метод за създаване на порта, която се люлее и в двете посоки, е да използвате пружинна панта с двойно действие.
  Тези панти ще затворят портата обратно в нейното централно или затворено положение. Двойните панти могат да се използват на порти, които искате да закачите и в двете посоки. Този тип панти могат да издържат голяма тежест за размера си. Добри са и при монтиране на портата към зидана стена. За да монтирате в тухлена стена, пробийте отвор с подходящ размер, поставете котва и завийте винтовата кука в анкера. Друга особеност на този тип панти е, че веднъж монтирана, портата може да се свали, като се повдигне от куката на болта.

 3. Кой обков за врати с панти можете да закупите онлайн от S-Metal.ro
  Обков за летяща се врата за стилни орнаменти за всяка градина. Сега, след като сте избрали вашия модел панти за врата, какво следва? Трябва да се вземе предвид хардуер за люлееща се врата. Колелото на портата, например, е хардуерен аксесоар за шарнирна порта, който има ролята да я поддържа.
  Колелото на портата не е задължително да компенсира грешния избор на панти, но може да помогне на пантите ви да издържат по-дълго. Освен да се уверите, че вратата на портата се отваря добре, е възможно да се уверите, че тя остава затворена. Резета на портата могат да ви помогнат да задържите вратата на портата. Изборът на хардуер за люлееща се врата обикновено се определя от покритието и стила, който сте избрали за пантата. Най-често срещаният материал за всички видове хардуер за люлеещи се врати е стомана, покрита с цинков хромат, за да се устои на корозия.

  За много хора, когато си представяте начин да обезопасите оградата си, вие си представяте резе. Традиционният дизайн на винта работи чрез плъзгане на пръта в фиксиращия винт, който след това държи вратата на място. По отношение на монтажа, това е най-простият и най-малко ангажиращ вариант, тъй като е едностранно резе и може да се закрепи само отвътре.
  Могат да се добавят както към вътрешни, така и към външни огради и могат да се заключват чрез добавяне на катинар. Желязото обикновено се използва за фитинги за люлеещи се врати. Металът обикновено се боядисва с черен прах, за да му се осигури защитен слой от външни елементи, но това може да не е добър избор, ако живеете на място с много корозивни елементи. Ако имате някакви въпроси относно пантите за порти, обадете се на S-Metal.ro, за да разберете всички подробности, от които се нуждаете.

door hinges       hinges